Ahli-Ahli Sindiket

Thursday, May 19, 2011

Lawak Antarabangsa : Perang Dunia Ke-3


Bush dan Powell sedang duduk-duduk di dalam sebuah bar. Seorang lelaki masuk dan bertanya kepada pelayan “Bukankah itu Bush dan Powell?”.

Pelayan itu menjawab “Iya, itu memang mereka.”

Lalu lelaki itu mendekati mereka dan menyapa
“Hello, apa yang sedang kamu berdua bincangkan?”

Bush menjawab, “Kami sedang merancang perang dunia ke-3.”

Jawab lelaki, “Perang dunia ke-3? Apa yang akan terjadi?”

Bush menjawab, “Kami akan membunuh 500 juta orang Islam dan seorang penjual Basikal”

Lelaki itu bertanya dengan nada terkejut
“Penjual Basikal?”

Bush menoleh ke arah Powell dan berkata,
“Lihat, tidak ada siapa yang peduli pasal 500 juta orang ISLAM tu kan?”NotaKakiSindiket : Ludah Amerika!!

Lawak SeKeluarga : Tertinggal IsteriSeorang lelaki kelihatan memandu laju dan berhenti di depan dewan bersalin. kemudia beliau turun dari kereta dan tergesa-gesa berlari ke dalam dewan bersalin.

tidak lama kemudian, kelihatan seorang jururawat menolak lelaki tersebut yang sedang pengsan di atas kerusi roda.

rupa-rupanya beliau tertinggal isterinya yang hendak bersalin di rumah!!!


NotaKakiSindiket : Kesiannnnnnnnn..

Lawak SeKeluarga : Kondom Pak Pandir

Pak Pandir mengadu pada pegawai kesihatan:

"Doktor, doktor kata kalau pakai itu kondom, Mak Andih saya tak boleh beranak, tapi selepas saya pakai, dia beranak juga, sudah berduyun-duyun anak saya."

Tanya pegawai kesihatan:
"Pakcik pakai kondom itu betulkah caranya?"

Jawab Pak Pandir:
"Saya pakai betul pada tempatnya, cumanya saya ini orang Islam, bila saya tengok kondom itu tidak bersunat,saya pun sunatkanlah (khatankan)..."
NotaKakiSindiket : Bijak sungguh idea Pak Pandir ni..Ahli-ahli Sindiket bleh praktikkan..haha

Wednesday, May 18, 2011

Lawak SeKeluarga : Aku Dah Jemu Makanan Yang Sama

Disebuah tapak pembinaan sebuah menara yang tertinggi, ketika waktu makan tengahhari, 3 orang pekerja sedang sedang mengomel tentang bekalan makanan masing-masing.

Amat : "nasi putih dengan telor mata lagiiiiii!!!!!, kalau esok aku bawak bekal nasi dengan telor mata lagi, aku akan bunuh diri dengan terjun dari atas menara ini.!!!!!!!!!!!"

Rizal : "Nasi goreng, nasi goreng, nasik goreng lagiiiiii!!!!!!!!!!!, boleh jadi gila aku!!!! kalau besok aku bawa bekal nasi goreng lagi, aku juga akan bunuh diri dengan melompat dari puncak menara ini"

Jejai : Meggi goreng lagiiiiiii???????, setiap hari aku bawak meggi goreng.. Kalau esok aku bawa megi goreng lagi aku juga akan ikut terjun macam kamu berdua!!!!

Keesokkan harinya, ketiga-tiga mereka terjun dari puncak menara kerana Amat masih membawa bekal nasi putih telor mata, Rizal bawa bekal nasi goreng dan Jejai masih bawa bekal Meggi goreng.

Isteri Amat : "Kalaula saya tahu dia sudah tidak mahu makan nasi putih telor mata, sudah tentu saya masak lauk lain"

Isteri Rizal : "Kalaula dia cakap dengan saya yang dia sudah bosan makan nasi goreng, sudah tentu saya juga masak benda lain mengikut kemahuannya"

Isteri Jejai : "Saya masih lagi bingung kenapa suami saya bunuh diri sedangkan dia sendiri yang memasak bekalannya"

NotaKakiSindiket : Gua agak isteri Jejai ni Nama Fasha Sandha

Lawak SeMalaya : Jam Budak Punk

Seorang budak punk mengajak kawannya datang ke rumah barunya. Dengan bangga dia menunjukkan ruang-ruang bilik dan hiasan rumahnya itu. Mereka berhenti di sebuah gong tembaga yang besar dan kelihatan menarik dan antik.

Kawannya bertanya, "apa benda ni? Kau budak punk pun boleh minat dengan dikir barat ke?"

"Menarik kan?" Jawab budak punk itu. "Ini bukan alat muzik lah bro. Ini jam bercakap."

"Jam bercakap?! Fuyohh! Bro, macam mana ia beroperasi? Sekarang pukul berapa, cuba kau demo sikit."

"Demo? Kau serius? Ok, tengok ni," kata budak punk itu lalu mengangkat gendang besi yg kelihatan berat sambil menghayun kuat menghentam ke tengah-tengah gong itu yg terus mengeluarkan bunyi yang kuat bagaikan boleh memecahkan gegendang telinga.

Tiba-tiba terdengar jeritan di sebalik tembok rumah sebelah, "Hoi!!! Kau dah tebiat nak mampus ke apa hah?!!! Dah pukul 2 pagi lah biul. Tak tahu nak tidur ke?!! Sewel punya budak!"

"Ah! Dah pukul 2 pagi daaah," jelas budak punk itu.
Kawan dia cuma garuk kepala masih blur dan terkedu lagi nak cakap apa-apa.


NotaKakiSindiket : Jam ni konpem xpayah pakai bateri

Lawak Dari Seberang : Memang Seperti Bersetubuh


Paijo dan Istrinya Ningrum sudah bertahun tahun terdampar berdua saja disebuah pulau kecil terpencil. Suatu hari mereka menemukan seorang pria terdampar di pantai.


Tak lama kemudian si pria tadi -yg memang lebih gagah dari Paijo- kesengsem sama Ningrum, dan kayaknya Ningrum juga merasakan hal yang sama. Tapi berhubung sang suami selalu dekat-dekat, mereka sulit menemukan waktu dan tempat untuk melampiaskan nafsu mereka.

Dilain pihak Paijo senang kedatangan manusia lain. Dari yang tadinya hanya berdua bergantian berjaga-jaga 12 jam di malam hari, sekarang mereka bisa
bergantian bertiga.

Orang baru itu menerima pembagian itu, malah dengan senang hati menawarkan diri untuk giliran pertama. Maka naiklah dia ke atas menara jaga.

Di bawah, Paijo bersama Ningrum mempersiapkan api unggun untuk memasak. Pria di menara jaga berteriak, “Hey! Jangan bersetubuh dooong!”

Pasangan itu balas berteriak, “Kami tidak bersetubuh!”

Beberapa menit kemudian suami-istri itu bersama-sama mengangkat kayu. Lagi-lagi pria di atas berteriak, “Hei! Jangan bersetubuh dooong!”

Kembali mereka jawab, “Kami tidak bersetubuh!”

Kemudian Paijo dan Ningrum meletakkan daun-daun di gubuk untuk alas tidur, dan kembali si penjaga berteriak, “Hei! Ini bukan waktunya bersetubuh!”

“Kami tidak bersetubuh!!”, balas mereka.

Empat jam kemudian berakhirlah giliran pria itu, dilanjutkan oleh Paijo. Paijopun naik ke menara jaga. Dia belum setengah jalan ke atas tapi Ningrum
dan pria tadi sudah memulai persetubuhan dengan bernafsunya.


Setiba di atas Paijo memandang ke bawah dan berkata, “Benar juga ya. Kalo dari sini kelihatan memang kayak orang bersetubuh”
Notakakisindiket : Nasib ko la Paijo

Sunday, May 15, 2011

Lawak SeKeluarga : Keluarga 69
Kisah benar... .bacelahh sampai habisss... . Beberapa tahun lepas Ramli jumpa seorang janda bernama Ramlah yang mempunyai anak dara bernama Jamilah. Ramli berkahwin dengan Ramlah dan Jamilah adalah anak tiri Ramli. Selepas itu bapa kepada Ramli, Jamrud berkahwin dengan anak tiri Ramli, Jamilah. Ini membuatkan Jamilah, mak tiri kepada Ramli yang sebelum ini anak tirinya. Jadi ayah Ramli, Jamrud adalah anak tiri Ramli dan memjadikan Ramlah sebagai Mak Mertua kepada Bapak Mertuanya. selang beberapa bulan kemudian, Jamilah anak kepada isteri Ramli, Ramlah melahirkan anak lelaki, Jarul. Jadi Jarul dalah adik kepada Ramli. Tetapi Jarul adalah anak kepada Jamilah, anak kepada isteri Ramli, Ramlah. Menjadikan Jarul adalah cucu kepada isteri Ramli, Ramlah. Sekaligus menjadikan Ramli datuk kepada Jarul, adiknya. Itu tak seberapa lagi. Selepas itu, Ramli dan Ramlah mendapat anak bernama Jayzee. Sekarang Jamilah, anak tiri Ramli dan juga Mak mertua Ramli menjadi kakak dan juga nenek kepada Jayzee. Jadi ayah Ramli, Jamrud menjadi abang ipar kepada anak Ramli yang mana kakak ipar Jayzee adalah isteri kepada ayah Ramli, Jadi sekarang, Ramli adalah abang ipar kepada emak mertuanya, isteri Ramli, Ramlah adalah makcik kepada anaknya sendiri, Jamilah... Anak Ramli, Jarul adalah sepupu kepada ayah Ramli, Jamrud dan Ramli adalah datuk kepada dirinya sendiri... muahahahahahahahhahaha... .isk isk isk... .. nennooo nennooo..neenooo..nenoooo.. phewiiittttt tebabooooooooooo.. aku pening... ... . aku sindirik naik fening menterjemahkan semua nih..bengang sehhh... !! > >

Lawak SeKeluarga : ROBOT

Aziz seorang saintis yang sedang meningkat naik namanya. Petang itu Aziz berjaya mencipta robot yang boleh mengesan orang bercakap bohong. Robot itu ada tangan seperti manusia. Sesiapa berbohong akan terus dilempang robot itu. Aziz sangat gembira dan membawa robot itu pulang ke rumah dan menunggu anaknya pulang. Tapi anaknya masih belum pulang. Sehingga ke pagi baru lah anaknya pulang.

Aziz: Dari mana tadi tak balik-balik?

Anak: Saya ada kelas tambahan ayah.

(PANG!!! Anaknya dilempang robot tersebut)

Aziz: Kalau nak tahu, ini robot yang baru ayah cipta. Robot ini akan tampar sesiapa saja yang bercakap bohong. Dalam rumah ni semua orang kena cakap benar, jujur. Hah! Kenapa kau pulang lewat?

Anak: Saya baru habis menonton movie di rumah kawan, ayah…

Aziz: Cerita apa?

Anak: Papadom

(PANG!!! Robot bagi penampar lagi)

Aziz: Cakap jujur cerita apa yang kamu tengok?

Anak: Maaf ayah, saya tertengok cerita blue!

Aziz: Kurang ajar!! Berani kamu menipu ayah. Mujur ayah cipta robot tu. Kalau tidak mati-mati ayah kena tipu. Kamu nak jadi apa dah besar nanti hah? Masa ayah sebaya kamu dulu, ayah tak pernah buat kerja tak senonoh camtu.

(PANG!!! Tiba-tiba Aziz dilempang robotnya sendiri. Suasana hening seketika. Isteri Aziz kemudian mencelah)

Isteri Aziz: Hah! Sama saja anak dengan bapak. Ke mana tumpah nya kuah kalau tak ke nasi? Haa, ikut perangai mak ni. Tak pernah tengok benda2 tak senonoh camtu.

(PANG!!! Robot itu menampar muka isteri Aziz. Suasana hening seketika…masing2 memandang sesama sendiri)

Robot : Anak beranak, sama saje.."Semuanya otak kuning, gua yang paling baik" kata Robot sambil makan burung Merpati


Lawak BerGambar : Papan Tanda Tandas Yang Sengal
Biasanya papan tanda tandas yang lu pernah tengok macam ni kan??Tapi ada jugak papan tanda yang kita tak terpikir ini wujud dek kekretifan manusia.

Jom kita layan.


Cuba teka mana laki mana pompuan?
Yang ni 18sx!!
Most?? All? hahaha
Dua bulat atas, dua bulat bawah!

Satu tunggang, satu tuang

Ni mesti toilet kat taman bunga ni

Woi-woi bagi aku masuk, tak tahan dah ni..
Ni gua rasa toilet kat tepi pantai

Ni toilet kat kilang........................................................................................................................................
Ni yang paling RARE sekali..hahaha

Selamat Datang Ke Sindiket Haha Dot Blogspot

Selamat Datang!!
Welcome!!
Mirë se vjen!!
Ahlan Wasahlan!!

Kawan-kawan Semua.

Semoga tak kering Gusi.